måndag 11 juni 2012

Gbg-Trialthon Olympisk distans

 Veckans träning var. Måndag: en tur till gymet där jag sprang på löpbandet med tuffa backar och tempo för att sedan köra en del styrka på maskiner. Tisdag: cykla till Valahalla och körde 1500m bröst med tempo som är distansen på Söndag, detta gick på överraskande 35min. Onsdag: Körde ett tempo cykelpass enbart liggandes i tempostyret, det blev 31km på 1tim, på eftermiddagen åkte jag till Delsjön med Micke för att testa min nya våtdräkt för första gången, dräkten var grym men det var för kallt för mig så jag plaska mest runt en stund : ) Nu låter jag resten av veckan bli vila för på Söndag är det premiär där jag skall delta i en Trialthon tävling : )
Ja nu var det gjort, min första tävling i Trialthon, detta var en Olympisk distans som betyder Simning 1500m Cykel 40km, Löpning 10km. Trevliga distanser som en dödlig kan njuta av : )
Jag somnade för sent och vaknade för tidigt hehehe hade svårt att få i mig frukost så det blev bara 2 mackor och 2 muggar kaffe tur att det inte var en längre distans som skulle genomföras : )
Tävlingen gick i Hindås c:a 4 mil utanför Gbg så jag åkte hemmifrån kl 07:00 för att vara ute i god tid då jag var här för att lära och tur var det då det var en hel del att hålla reda på. Det gällde att ha koll på banans sträckningar och var man tog sig in och ut i follorna efter växlingar.
Det var en ruggig, regnig och kall dag där vi 1 tim innan start får vi veta att det bara är 13 grader i vattnet så av säkerhetskäl kortas simdistansen ner till 400m.
Nu har jag fått i ordning min växlingsstation, det regna och allt var i stort sett blött innan start men jag var ju här för att lära hehe. Drog på mig våtdräkten och begav mig ner till sjön, vi fick tips om att hoppa i för att vänja oss vid kylan och jag var snabbt i, det var riktigt tungt att andas normalt och att brösta med huvud under vatten var fruktansvärt, det gjorde ont i skallen och andningen blev ännu svårare.
Startskottet gick och jag valde att ligga längst bak i klungan för att inte behöva slåss med alla som ville vara först : ) Nu märkte jag att det var ännu svårare att andas än vid uppvärmningen, det blev så illa att jag fick stanna upp helt för att få in luft detta hände 2ggr under simningen och bägge ggr så titta jag efter räddningsbåten och trodde jag skulle vara tvungen att avbryta, tydligen var vi ett gäng som hade svårt med andningen, en kille såg jag liggandes på rygg flera ggr för att få luft, men sen var dom ju många som tydligen inte hade några problem och kunde simma som vanligt (varför i helvete kunde inte jag det för???) hahahaEfter den plågsammaste simningen i mitt liv var jag äntligen framme vid strandkanten och det visade sig att jag var siste man ur vattnet, det var en kille bakom mig men han sprang förbi mig upp för den branta backen mot växlingsområdet(det var en löpning på 350m dit)och när jag kommer upp ser jag att väldigt många står kvar vid sina stationer så jag tände till och förstod att här fanns det lite tid att hämta, man fick inte simma med nr lappar och då jag inte hade köpt ett band som används för snabb påtagning så hade jag fäst lapparna på en t-shirt fram och bak, jag hade min tri dress under våtdräkten och bestämde att behålla den på och bara dra t-shirten utanpå, var lite orolig att jag nu skulle få frysa nåt fruktansvärt under cyklingen.
Min växling tog 4min och nu bar det iväg för att förhoppningsvis kunna jaga ikapp några iallafall så jag inte blir sist i detta loppet hehehe
Cykelbanan var en 4-varvsbana på en fin bölgande landsväg som var nyasfalterad, åt ena hållet var det en lättare motvind och jag tyckte jag hade ett gott rull. Det var lite svårt med detta att man inte får ligga närmare än 10 m bakom någon annan, det var patrulerande mc på vägen som vitade med gulflagg till dom som inte höll måttet och skulle man förbi någon så skulle detta ta högst 20sek och blev man omkörd skulle man se till att hamna 10m bakom så fort som möjligt. Jag hade en go fart och fick gjort en hel del omkörningar, tror det blev ett 10 tal skalper jag tog på vägen.
Framme vid sista växlingen kändes det bra och nu skulle jag bara knyta på mig löparskorna. Jag bestämde mig för att byta till torra strumpor men när jag tog fram handuken för att torka av fötterna så var den så klart dyblöt hehehe drog på dom nya strumporna ändå och sen bar det iväg (denna växlingen tog 3min.)
Bestämde mig för att gå ut väldigt lugnt på löpningen, jag hade en ganska hög puls kvar efter den hårda cyklingen sista milen och då även detta var en 4-varvs bana så ville jag veta hur tuff terrängen var innan jag bestämde mig för vilken hastighet jag skulle ligga i. Det var en snäll grusväg man sprang på och det var inte några tuffare backar att ta sig an. Efter ett varv kände jag av lite spänningar i vänster hälsena så detta att försöka piska mig hårt på löpningen var det ju bara att fett glömma, jag var ju här för att lära och sist blir jag inte heller då jag nu hade ett flertal efter mig och full koll på om dom närmade sig eller inte : )
En kille som jag körde om på cyklingen passerade mig på sista varvet men sen höll jag undan in i mål.
Det var 56 som startade i Motionsklassen tjer&killar och jag sprang in som 42 : )
Men jag undrade helt klart vad hälften av dessa gjorde här och inte ställde upp i eliten, för det var grymma tider många hade.
Nu var det gjort och jag älskade detta nåt så fruktansvärt mycket så nästa år blir det en satsning på denna distansen som känns riktigt bra och Anita tycker att det låter som en toppen ide istället för kampsporten där jag sista tiden var mer skadad än aktiv hehehe

 Efter målgång och ombyte tog jag ett kort på min station med medaljen upphängd på cykeln och jag var mycket nöjd med dagen : )
 Anslagstavlan där info om banorna fanns och till slut kom den hemska infon upp om vatten temperaturen hehe
Resultatlistan med alla tiderna, här är inte tjejerna med.

 Blött, blött, blött, rått. rått, rått, kallt, kallt, kallt vill jag förmedla med detta kort : )
Här fick jag i mig en hamburgare med utsikt över växlingsområdet där snart eliten skulle starta.
Detta är något jag sitter och längtar till nu, en Ironman kommer vara helvetet på denna jord men detta var inget annat än skit kul och något som jag kommer att tävla i mååånga ggr nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar